Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 9 november 2010

Initiatief D66: Middelburg beste fietsstad in 2013

De gemeenteraadsfractie van D66 in Middelburg diende voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering van 27 september 2010 een motie in om Middelburg te kandideren als beste fietsstad in het jaar 2013. In dat jaar vinden de laatste investeringen plaats in het kader van het Mobiliteitsplan van de gemeente.

D66 zag in dat plan alle kansen voor de landelijke prijs: beste fietsstad. Het gaat dan om de voorrang van de fiets in het stadsverkeer, kwaliteit van fietspaden, veiligheid op fietsroutes, fietscomfort etc. etc. De Fietsersbond stelde indertijd deze prijs in en volgens D66 past zo’n nominatie van de hoofdstad prima in de provinciale ambitie om Zeeland als fietsprovincie verder te promoten.

De motie van D66 werd unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Het college van B&W verklaarde de motie uitvoerbaar. 
Op naar volgende successen voor D66.