Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 10 november 2016

Walcherse kandidaten op de kandidatenlijst tweede kamer

Van 10 tot en met 21 november kan er gestemd worden voor de kandidatenlijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Er hebben zijn 2 Walcherse kandidaten: Rutger Schonis, en Dina Verbrugge-Wormgoor.

Op 7 november jl. is de advieskandidatenlijst van D66 gepresenteerd in Den Haag. Twee walcherse kandidaten hebben zich beschikbaar gesteld voor de D66-lijst. Het imago van ‘Randstadpartij’ schudt D66  van zich af nu Statenlid Rutger Schonis op de 22e  plaats een goede kans maakt om in de Tweede Kamer te komen. Dina Verbrugge-Wormgoor,  fractieleider D66  in Vlissingen, komt op de 31e plaats op de advieslijst. De leden van D66 stellen via een digitale stemming de definitieve lijst vast. De stemming loopt van 10 tot en met 19 november a.s.

Rutger Schonis (40) is al lange tijd actief in de Zeeuwse politiek. Sinds maart 2014 is hij Statenlid voor D66.  Voor die tijd was hij actief voor de Middelburgse fractie. “Ik ben de Zeeuwse politiek ingegaan, omdat ik echt iets voor Zeeland wil betekenen. En als ik de écht belangrijke Zeeuwse dossiers op de agenda wil krijgen, denk aan de Kerncentrale of Campus Zeeland, dan lukt mij dit in de Haagse politiek nog beter en dat is goed voor Zeeland!” Landelijk wil Schonis zich in zetten voor een versnelling van de energietransitie in Nederland. “Slechts 6% van ons jaarlijkse energieverbruik is nu duurzame energiebronnen als zonne- en windenergie. Als we de landelijke doelstelling van 16% in 2023 willen behalen, moeten we nu alle zeilen bijzetten. Daar wil ik mij straks hard voor maken!”

Dina Verbrugge-Wormgoor (37) staat op een verrassende 31e plaats. Zij is momenteel fractievoorzitter van D66 Vlissingen. “Van jongs af aan heb ik een diepe betrokkenheid gevoeld, heb ik mee willen denken en mij constructief willen opstellen voor de maatschappij.” Sinds een jaar of vijf zet ze zich in voor D66 in de gemeentepolitiek en sinds anderhalf jaar als fractievoorzitter. “De regio’s staan onder druk door het wegtrekken van bedrijvigheid en overheidsinstellingen en dat vind ik zorgelijk.”