Steun ons en help Nederland vooruit

10 vragen aan Jeanka Weijens

Tien vragen, tien antwoorden! Dat is hoe we in de komende weken onze kandidaten (nader) aan jullie voorstellen! Hieronder de antwoorden van de in Vlissingen geboren en getogen Jeanka Weijens. Zij staat op nummer 10 van onze lijst.

 

 

 

  1. Hoe heet je? Jeanka Weijens
  2. Waarom ben je lid van D66 geworden? Ik ben in 2008 lid geworden na het lezen van “In Europa” van Geert Mak. Begon me te beseffen dat als we geen tegengas geven aan populisme de geschiedenis zich makkelijk kan herhalen.
  3. Wat doe je in het dagelijks leven? Website design (WordPress) en Social Media consultant voor ZZP’ers.
  4. Hoe lang woon je al in de gemeente Vlissingen? Ik ben geboren en getogen in Vlissingen. Op mijn 16e vertrokken voor een jaar Amerika, 3 jaar Engeland en nog diverse plekken in Nederland. Tussendoor kwam ik nog heel vaak in Vlissingen. Eind 2011 woon ik weer in dezelfde straat waar ik ben opgegroeid. Wil er niet meer weg.
  5. Wat vind jij zo fijn aan wonen in de gemeente Vlissingen? De sfeer, je hoeft hier je stand niet op te houden. Je kunt hier jezelf zijn. Je gaat Vlissingen pas echt waarderen als ook op andere plekken hebt gewoond. Waar hebben ze nou zo’n mooie boulevard als bij ons. Ik heb het nog niet kunnen ontdekken.
  6. Waarom moeten Vlissingers jou kiezen? Vlissingen is echt mijn stad. Juist omdat ik elders heb gewoond, zie ik zoveel mogelijkheden voor Vlissingen. Ik kom uit een echte Vlissingse middenstandsfamilie en voor de Vlissingse middenstand wil ik me inzetten.
  7. Als je gekozen wordt, wat wil dan bereiken voor de gemeente Vlissingen? Zorgen dat de ondernemers kunnen ondernemen en dat mensen niet alleen het Scheldeplein en de Lange Zelke zien, maar juist die mooie oude Binnenstad met de gespecialiseerde winkels zoals in Walstraat-Zuid, Oude Markt en de Sint-Jacobsstraat.
  8. Wat is jouw favoriete plek in de gemeente Vlissingen? Plein Vier Winden vlak bij mijn huis. Dit is voor mij Vlissingen. Bij de leilindes in het zonnetje op een bankje genieten.
  9. Waar kunnen wij jou voor wakker maken? Voor een goed gesprek ergens in Vlissingen op een terras.
  10. Wat doe je het liefst op een vrije middag? Heerlijk naar de Oranjedijk genieten van het mooie uitzicht. Vroeger deed ik dat vaak met de hond.

 

Ben jij net als Jeanka ook zo enthousiast over de oude Binnenstad? D66 Vlissingen wil een beschermde status voor dit gebied. Lees hierover meer op pagina 35 van ons verkiezingsprogramma. Je vindt ons programma hier: https://walcheren.d66.nl/publicaties/verkiezingsprogramma-d66-vlissingen/

 

*Jeanka kon niet aanwezig zijn bij onze fotoshoot, daarom hebben we voor een andere foto gekozen.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018