Steun ons en help Nederland vooruit

10 vragen aan Jim Hanraads

Tien vragen, tien antwoorden!

Dat is hoe we in de komende weken onze kandidaten (nader) aan jullie voorstellen! Deze keer is het aan onze Souburgse kandidaat en nummer 8 op de lijst.

 

 

  1. Hoe heet je? Jim Hanraads.
  2. Waarom ben je lid van D66 geworden? Vanuit mijn opleiding moesten wij in 2014 een raadsvergadering bijwonen. In de periode er na ben ik erachter gekomen dat de idealen van D66 erg dicht bij mijn eigen idealen liggen. Het contact met Josephine (toen al lijsttrekker voor Vlissingen) was gebleven en ik kreeg de uitnodiging om eens een steunfractie bij te wonen. Ik werd met open armen door iedereen ontvangen, en sindsdien ben ik niet meer weggegaan.
  3. Wat doe je in het dagelijks leven? Vier dagen in de week werk ik als verkoopmedewerker in een installatievakwinkel gespecialiseerd in verwarming, sanitair, elektra e.d.
  4. Hoe lang woon je al in de gemeente Vlissingen? Ik heb altijd al in Vlissingen gewoond. Tot mijn 12e in de bloemenbuurt. Daarna verhuisd naar Oost-Souburg. Vanaf mijn 21e een paar jaar weer naar Vlissingen, maar daarna toch weer terug naar Oost-Souburg. En daar blijf ik voorlopig ook wel.
  5. Wat vind jij zo fijn aan wonen in de gemeente Vlissingen? Vooral de mensen. Recht voor hun raap, zeggen waar het op staat. Maar als je elkaar nodig hebt, dan staan ze voor je klaar. Daarnaast blijft natuurlijk onze kust iets unieks.
  6. Waarom moeten Vlissingers jou kiezen? Ik zou haast zeggen; om de raad wat te verjongen. Maar dat is een te makkelijke inkopper 😉 En zonder gein: doordat ik dagelijks in het dorp te vinden ben, weet ik wat er speelt in Souburg. Daardoor kan ik me ook inzetten voor deze grote groep inwoners. Want laten we niet vergeten dat 23% van de inwoners van Gemeente Vlissingen uit Oost-Souburg komt!
  7. Als je gekozen wordt, wat wil dan bereiken voor de gemeente Vlissingen? Dat zijn voor mij twee belangrijke dingen. Ik wil de gemeente graag duurzamer maken. Dat kan door bijvoorbeeld te zorgen dat nieuwbouwwoningen Nul-op-de-meter zijn. Maar ook onze openbare ruimte en gemeentehuis kunnen duurzamer. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de Gemeente haar schuldenlast terugbrengt. Het college heeft daar belangrijke stappen in gemaakt door de Artikel 12 status aan te vragen. Met die klus moeten we nu verder.
  8. Wat is jouw favoriete plek in de gemeente Vlissingen? Het klinkt cliché, maar dat is voor mij toch de boulevard. De golven geven een hoop rust. Maar ik moet ook zeggen: als ik vanuit mijn werk terug naar huis fiets, langs het kanaal, over de draaibrug (wat een officieel rijksmonument is!) en langs Molen de Peere. Dat doet het ook altijd erg goed!
  9. Waar kunnen wij jou voor wakker maken? Custardcakejes! Daarvan gaat echt het hele pak op. En een mooie formule 1 wedstrijd, daar zet ik ook gerust de wekker voor.
  10. Wat doe je het liefst op een vrije middag? Genieten van de natuur met een bos- of strandwandeling. En vorig jaar ben ik begonnen met zeilen.

 

Ga jij ook voor een duurzame gemeente Vlissingen? Kijk snel op pagina 17 van ons verkiezingsprogramma! Je vindt ons programma hier: https://walcheren.d66.nl/publicaties/verkiezingsprogramma-d66-vlissingen/

Laatst gewijzigd op 22 november 2018