Steun ons en help Nederland vooruit

10 vragen aan Judith den Boer

Tien vragen, tien antwoorden

Dat is hoe we in de komende weken onze kandidaten (nader) aan jullie voorstellen! Deze keer is het woord aan Judith den Boer, onze nieuweling en enthousiaste nummer drie op de lijst.

 

 

 

  1. Hoe heet je? Judith den Boer
  2. Waarom ben je lid van D66 geworden? Ik ben enkele dagen na de Brexit lid geworden van D66. Er zijn zoveel urgente zaken die onze tijd en energie vragen en die we juist sámen kunnen aanpakken. Daarom wilde ik niet meer langs de zijlijn staan.
  3. Wat doe je in het dagelijks leven? Ik ben zorginhoudelijk adviseur bij Zilveren Kruis. Ik heb een achtergrond als wijkverpleegkundige en geef nu advies over welke zorg rechtmatig is. Daarvoor bezoek ik thuiszorginstellingen en verpleeghuizen door het hele land. Ook geef ik soms gastlessen op de HZ.
  4. Hoe lang woon je al in de gemeente Vlissingen? Ik ben hier in 2006 komen wonen. Tussendoor ben ik nog 2 jaar weggeweest, maar sinds 2013 ben ik weer terug.
  5. Wat vind jij zo fijn aan wonen in de gemeente Vlissingen? De rust, het kleinschalige en de zee. Ik heb hier fijne vrienden en voel me hier echt thuis.
  6. Waarom moeten Vlissingers jou kiezen? Omdat het aandeel vrouwen in de gemeenteraad de afgelopen 100 jaar nooit hoger is geweest dan 28 procent en de gemiddelde leeftijd in de afgelopen 15 jaar boven de 50 lag. Die cijfers mogen wat mij betreft wel eens veranderen! Natuurlijk hoop ik ook dat mensen op mij stemmen vanwege mijn ideeën voor de stad (en niet enkel vanwege mijn leeftijd of geslacht). Met mijn kandidaatstelling wil ik in ieder geval een bijdrage leveren aan meer diversiteit op onze kandidaatslijst (en hopelijk ook in de raad).
  7. Als je gekozen wordt, wat wil dan bereiken voor de gemeente Vlissingen? Ik wil het liefst dat we allemaal weer trots zijn (of worden) op onze stad. Ik zal dat positieve geluid sowieso uitdragen. Belangrijk vind ik dat we duurzame keuzes maken, waar de volgende generaties ook wat aan hebben. Daarnaast zal ik me ook inzetten voor goede en betrouwbare zorg /
  8. Wat is jouw favoriete plek in de gemeente Vlissingen? Ik hou van de Keersluisbrug. Het moment dat je die burg nadert en denkt ‘ja, ik ben weer thuis’. Daarnaast natuurlijk ook de boulevard en het strand.
  9. Waar kunnen wij jou voor wakker maken? Sushi!
  10. Wat doe je het liefst op een vrije middag? Lekker op pad met mijn vriend en de hond. Ik kijk ook graag naar sport, bij voorkeur wielrennen en schaatsen.

Lezen wat Judith bedoelt met goede en betrouwbare zorg? Kijk snel op pagina 22 t/m 24 van ons verkiezingsprogramma! Je vindt ons programma hier: https://walcheren.d66.nl/publicaties/verkiezingsprogramma-d66-vlissingen/

Laatst gewijzigd op 22 november 2018