Steun ons en help Nederland vooruit

10 vragen aan Marcel Janse

Tien vragen, tien antwoorden!

Dat is hoe we in de komende weken onze kandidaten (nader) aan jullie voorstellen! Hieronder de antwoorden van Marcel Janse, onze nummer vijf op de lijst.

 

 

  1. Hoe heet je? Marcel Janse
  2. Waarom ben je lid van D66 geworden? In de maatschappij tref ik spanningsvelden die aandacht vragen. Ik kan ervoor kiezen om daar omheen te lopen of om het aan te pakken. Sinds 2010 draag ik actief bij aan input op vraagstukken in de landelijke politiek en van de Naast deze gebieden wil ik iets voor mijn stad doen.
  3. Wat doe je in het dagelijks leven? Leraar in het voortgezet speciaal onderwijs. Ik heb een derde en vierde klas vmbo-BB en -BK op het Odyzee in Kloetinge.
  4. Hoe lang woon je al in de gemeente Vlissingen? Ik woon hier al 18 jaar
  5. Wat vind jij zo fijn aan wonen in de gemeente Vlissingen? Vlissingen is voor mij een stad aan zee, waar ik in anonimiteit toch word herkend, waar mensen elkaar helpen, waar normaal doen de norm lijkt en men ruimte laat aan elkaars waarden.
  6. Waarom moeten Vlissingers jou kiezen? Ik ben van het denken buiten de kaders en ben in staat meningen te verbinden. Niet invullen, maar luisteren zonder oordeel. Het omgaan met de verschillen en indien nodig de mediator zijn om tot elkaar te komen.
  7. Als je gekozen wordt, wat wil dan bereiken voor de gemeente Vlissingen? Kort gezegd het financiële plaatje verbeteren en dat wat we hebben, koesteren. De natuurwaarden met de zee, het Ritthems bos en het Nollebos, de cultuurwaarden met de activiteiten en de voorzieningen voor de mensen in heel de gemeente Vlissingen, zo dat we in Ritthem, Oost-Souburg en Vlissingen een divers aanbod houden op het gebied van winkels, vertier, cultuur en vermaak.
  8. Wat is jouw favoriete plek in de gemeente Vlissingen? De Nolle dijk. Het Estuarium aanschouwen.
  9. Waar kunnen wij jou voor wakker maken? Wandelen over het strand.
  10. Wat doe je het liefst op een vrije middag? Gitaar spelen.

 

Met een leraar op onze lijst, is de link met onderwijs snel gelegd. Je vindt onze visie op onderwijs op pagina 10 en 11 van ons verkiezingsprogramma! Het programma staat hier: https://walcheren.d66.nl/publicaties/verkiezingsprogramma-d66-vlissingen/

Laatst gewijzigd op 22 november 2018