Steun ons en help Nederland vooruit

10 vragen aan Pieter van Eck

Tien vragen, tien antwoorden!

Dat is hoe we in de komende weken onze kandidaten (nader) aan jullie voorstellen! In deze editie ons ervaren raadslid en de nummer twee op de lijst, Pieter van Eck.

 

 

  1. Hoe heet je? Pieter van Eck
  2. Waarom ben je lid van D66 geworden? Omdat D66 staat voor radicale democratie en ook vooral intern het one-man-one-vote principe hanteert. Daarnaast maakt D66 zich hard voor: ‘gewoon jezelf kunnen en mogen zijn.’
  3. Wat doe je in het dagelijks leven? Voor zover mijn gezondheid het toe laat, doe ik het huishouden. Sinds oktober 2016 heb ik een longaandoening die ernstige, fysieke beperkingen met zich meebrengt.
  4. Hoe lang woon je al in de gemeente Vlissingen? Ik woon sinds oktober 1988 in Vlissingen. Eerst op de hoek van de Leliënlaan/Rozengracht en sinds 1994 in de Kalkoensprenk.
  5. Wat vind jij zo fijn aan wonen in de gemeente Vlissingen? Ik woon graag op Walcheren vanwege de ruimte en het groene karakter. Het is een door prachtige stranden omgeven landschap. De stad Vlissingen is een havenstad met een overeenkomstig sterk DNA; ruig en ongepolijst en toch hartelijk, warm en veerkrachtig. Kortom een ruime en groene stad in een prachtige groene provincie.
  6. Waarom moeten Vlissingers jou kiezen? Ik ben nauw betrokken bij het reilen en zeilen van alle inwoners van Walcheren en ik maak mij hard voor goede zorg en voldoende goede wekgelegenheid met behoud van alle groene kwaliteiten die dit landschap ons biedt.
  7. Als je gekozen wordt, wat wil dan bereiken voor de gemeente Vlissingen? Allereerst wil ik ervoor zorgen dat Vlissingen, Oost-Souburg en Ritthem weer financieel gezond worden. Het kan en mag niet zo zijn dat de inwoners jaarlijks honderden euro’s meer aan belastingen moeten gaan betalen omdat er in het verleden verkeerde keuzes zijn gemaakt. Daarnaast zal ik mij hard maken voor goede zorg en voldoende, goede werkgelegenheid.
  8. Wat is jouw favoriete plek in de gemeente Vlissingen? Ik heb geen favoriete plek. Ik heb wel veel favoriete plekken op Walcheren maar, als ik die ga noemen zijn we hier nog lang niet klaar. Ik houd van sowieso van het Zeeuwse landschap.
  9. Waar kunnen wij jou voor wakker maken? Voor een goed gesprek over van alles en nog wat. Daar hoort voor mij ook bij goede gesprekken over allerhande geschiedenissen en wetenschapsfilosofieën. Het liefst tijdens een goed diner met een lekker glas wijn.
  10. Wat doe je het liefst op een vrije middag? Afhankelijk van het weer en mijn lichamelijke toestand werk ik graag wat in mijn tuin en anders pak ik een stuk papier en tekengerei en luister ik, terwijl ik wat landschappen en/of gezichten krabbel, naar mooie muziek.

Ervoor zorgen dat Vlissingen, Oost-Souburg en Ritthem weer financieel gezond worden, hoe gaat Pieter dat voor elkaar krijgen? Kijk snel op pagina 37 en 38 van ons verkiezingsprogramma! Je vindt ons programma hier: https://walcheren.d66.nl/publicaties/verkiezingsprogramma-d66-vlissingen/

Laatst gewijzigd op 9 maart 2018