Steun ons en help Nederland vooruit

Ad van de Kreeke

Fractieassistent Ruimte

73 jaar

D66 maakt gedurende lange tijd deel uit van mijn leven. Ik ben vanaf 1969 actief binnen de partij. Eerst afdelingsvoorzitter in Capelle aan den IJssel, daarna ben ik twaalf jaar lid geweest van de gemeenteraad in deze plaats.

Sinds 2001 ben ik woonachtig in Middelburg (formeel per 2006), samen met Esther, mijn echtgenote. In 2010 ben ik als fractieondersteuner toegetreden tot de Middelburgse fractie van D66, in welke hoedanigheid ik deelnam aan de commissie Ruimte. In 2014 ben ik gekozen als raadslid. Ik ben van mening dat een raadslid zich in principe in de volle breedte met het raadswerk moet bezig houden. Ik beperk me dus niet alleen tot de commissie Ruimte, waar de meer “harde zaken” aan de orde komen, zoals Grondbedrijf, groenbeheer, onderhoud straten en pleinen enz., maar ik maak ook uitstapjes naar het sociaal domein, de begroting, de jaarrekening en als het zo uitkomt de veiligheidsregio. Niet onbelangrijk is te vermelden dat ik geniet van het raadswerk. Ik vind het gewoon leuk.

Gegeven mijn leeftijd is het duidelijk dat ik het werkzame leven achter mij heb gelaten. Dat wil niet zeggen dat er geen andere activiteiten zijn. Zo ben ik voorzitter van de Raad van Toezicht van een verpleeghuis, voorzitter Water Natuurlijk regio Zeeland, bestuurder jachtclub Veere, secretaris Zeeuwsorkest en last but not least reeds 29 jaar voorzitter en spelend lid van dweilorkest de Kragge te Bergen op Zoom.

Een deel van deze activiteiten kunt u zeker als hobby beschouwen. Daarnaast is er zwemmen, vakanties, wandelen en lezen en het bezoeken van een aantal varianten van de horeca.

Meer van Ad van de Kreeke