Steun ons en help Nederland vooruit

Rob van Eijkelenburg

Fractievoorzitter

66 jaar

Ik ben Rob van Eijkelenburg, voor D66 actief geworden in Den Bosch waar ik bestuursvoorzitter was van de afdeling. In 1999 verhuisde ik naar Middelburg. Vanuit Den Haag kwam toen de vraag of ik de afdeling Middelburg wilde leiden, maar dat wees ik af. Ik had hier wel oren naar als het één afdeling Walcheren kon worden. Dat werd het, en de rest is geschiedenis.

In 2002 werd ik gekozen in de gemeenteraad van Middelburg en dat gebeurde opnieuw in 2010 en 2014. Inmiddels ben ik lijsttrekker.

Naast mijn werk als arbeidsrechtelijke adviseur in een organisatie met 3000 medewerkers in Zeeland, ben ik actief in de sport als voorzitter van een sportclub en arbitragedocent, en actief binnen D66. Samen met mijn partner heb ik vier kinderen, allen groot geworden in Middelburg. Bijzondere interesses zijn economie, kunst en cultuur, en ouderen en arbeid. Mijn hobby’s zijn internationale politiek, kroegbezoek, de kunststroming magisch realisme, internationaal Jodendom, muziek en beleggen. Mijn vakanties zijn lui, luxe en zonnig en breng ik door met lezen.

Ik heb me de afgelopen vier jaar in de gemeenteraad ingezet voor openbare orde en veiligheid in de stad, financiën en goed geregelde zorg tegen aanvaardbare kosten.

Meer van Rob van Eijkelenburg